packning

publicerat i inspiration, life in california;
Hej allihopa! Igår var jag ledig, den dagen bestod av flera maskiner tvätt, några avsnitt Grey's Anatomy, ett pass på gymmet och tre timmars prat och kaffe med vänner på kvällen. En mysig dag! Tyvärr hade jag problem med att sova inatt, somnade vid tre tiden men vaknade minst två gånger i timmen eftert det. Gav upp halv nio och klev då upp ur sängen och började dagen med en smoothie framför Grey's. Har sedan tagit en stund för mig själv och läst ut min bok ute i solen med vattenmelon. 38 grader idag, så jag smälte bort lite. Resten av dagen består av packning inför imorgon då jag åker till Almanor där min värdfamilj är och ikväll skall jag på min första engelska-kurs. Kram!Jag fick en fråga om hur man packar till ett år i USA. Så jag kommer svara på vad jag tänkte på, vad man bör ha med sig med mera.
 
Det första man ska tänka på är: ta med kläder efter det klimat du kommer befinna dig i. Jag är i Kalifornien, så jag behövde till exempel inte ta med mig vinterkläder. En regn/vind-jacka är vad du som varmast behöver under vintern, för det blir aldrig riktigt kyligt här. Det andra man ska tänka på är: ta inte med hela garderoben! För du kommer inte behöva det. För det första så får du inte med dig allt och för det andra så kommer du handla här i USA.
 
I klädväg så tog jag med mig,
- 3 jeans, 1 chinos, 4 linnen, 4 klänningar, 4 t-shirtar, 1 kjol, 1 shorts, 1 leggins, 1 tygbyxor, 1 pyjamas,3 koftor, 3 blusar, underkläder. Sedan så hade jag med mig 1 par träningsbyxor, 1 sport-bh, 2 träningslinnen, 1 par träningsshorts. Jag hade endast en jacka med mig sedan tre par skor.
Utav av detta åkte jag med mina tygbyxor, linne och kofta + ett par av skorna. 

När det kommer till din näsessär, kom ihåg att ta med mediciner om du har det. Ta även med ett papper ifrån apoteket utskrivet på dina recept ifall du skulle få förfrågan. Ta med små förpackningar med shampo och balsam, för du kan köpa stora när du väl är framme vid din värdfamilj.

Andra viktiga saker att ta med sig är, adapter (jag tog med mig två och en skarvsladd), viktiga papper + pass och pengar. Och övrig elektronik du behöver.

Hoppas detta underlättade lite! Kram
 
 

baked potato

publicerat i life in california;
Hej allihopa! Dagarna har verkligen sprungit förbi, redan söndag.
Hela veckan bestod av jobb på morgonen och sedan från tolv tills kvällen. Var bra dagar och jag var mest med den lilla då den äldsta var på läger. Jag och den lilla har varit på playdate's med Carolin, graduate i karate, starbucks-fikor och många skratt. Igår var det lördag och jag jobbade fyra timmar. Planen var att vi skulle åka till ZOO:t, men när vi kom dit visade sig vara stängt. Fick då planera om och det slutade med lunch och lek i parken som sedan avslutades med glass. På kvällen var jag sedan ute och åt middag med en person vilket var jättetrevligt. 
 
Idag vaknade jag upp redan halv nio. Min värdfamilj åkte sedan iväg på semester, jag skall dock vara kvar hemma tills onsdag på grund av att jag måste gå på min engelska-kurs som börjar på tisdag för att få mina credits, så jag har nu haft idag och sedan tre dagar till jag inte jobbar och har ledigt! Så idag började jag dagen med att se Grey's Anatomy och åt frukost. Sedan låg jag vid poolen tillsammans med Joana i fyra timmar, väldigt mysigt. Jag avslutade min dag med att äta bakad potatis med skagenröra jag gjorde själv och sedan såg en film. Nu skall jag krypa ner i sängen och snart sova, godnatt!

- onsdag

publicerat i life in california;
vinkeln är bland det skevaste jag sett, haha.
dagliga starbuck latten - chai.
 
Hallå allihopa! Halva arbetsveckan har redan passerat, jag trodde dagarna skulle kännas väldigt långa nu när det är sommarlov men dom bara flyger förbi. Idag skjutsade jag den äldsta till sitt läger, sedan var jag ledig i tre timmar. Då var jag bara hemma. Vid tolv plockade jag upp den lilla ifrån sitt läger, vi packade då ner en picknik och åkte till parken där vi hade en playdate med Carolin och min nya au pair vän Eleni, vilket var bra två timmar. Barnens leksak fastnade sedan i trädet, så efter många försök klättrade jag upp i trädet och kastade en boll som fick ner leksaken, halvt sönderriven hoppade jag sedan ner, med glada barn runt om mig. Efteråt åkte vi till biblioteket som hade gratis bio-dag, vilket var uppskattat. Sedan var vi vid starbucks och bara drack kaffe och spelade kortspel. Har nu jobbat kväll och precis landat i sängen med en is-latte i handen.
 
Nu skall jag sova! Kram på er.