my life right now

publicerat i life in sweden;
Hej allihopa! Hoppas ni mår bra i sommarvärmen.
Idag har jag haft en ledig idag ifrån arbetet. Jag har jobbat väldigt intensivt nu i två veckor, och de fortsätter så nu i tre dagar innan jag tar långhelg. Sedan blir det jobb sex dagar till - sedan är mitt sommarvikariat över. Det känns otroligt tråkigt att behöva lämna den arbetsplatsen då jag älskar det.

Som jag nämnt tidigare så arbetar jag på Gotlands (enda) lasarett, på onkologavdelning vilket är cancer-avdelning. Jag är undersköterska. På mitt arbete arbetar vi i vårdpar, en sjuksköterska och en undersköterska i varje. På dagarna är vi tre vårdpar och på kvällarna är vi två vårdpar. Jag sköter allt utan den medicinska delen, såsom omvårdnad (allt från hygien, städning, dela mat på kvällarna, finnas till hands) med mera. Och som jag sa: jag älskar mitt jobb! 

Många frågar mig hur man orkar, hur man kan älska sitt jobb, när man endast arbetar med cancerpatienter som är riktigt dåliga och behöver vård dygnet runt. Jag brukar svara, hur kan man inte älska det? Jag vill göra någons dag lite bättre, bara genom att kanske ge dom några fina ord eller hjälpa dom upp på morgonen. Bara att få ge dom ett litet ljus i vardagen när allt runt om är svart är det jag vill. Det är tufft att arbeta med cancersjuka, det gör ont att se dem så, och ibland gråter jag när jag kommer hem från jobbet - men det är mänskligt. Vad hade jag annars varit för människa om jag inte hade känslor angående mitt arbete? Men min syn på att vilja hjälpa, att vilja ge något ifrån mig själv är det som får mig att orka, att vilja och att kunna le varje dag jag går till jobbet. 

Så nu har ni fått en liten förklaring angående mitt jobb. 
Och varför jag jobbar med det jag gör!

______________________________________________________________________________________

Men på tal om något helt annat om vi återkommer till USA, så var jag på ett onlinemöte idag. Det handlade om själva matchningsprocessen och intervjudelen. Var ett väldigt intressant möte och nu har jag med mig några redskap inför intervjuer framöver. 
Jag väntar spänt på att någon familj skall höra av sig. Jag börjar bli otålig, tss. För jag vill bara komma iväg nu. Men allt skall få ta sin tid! Skall först och främst hitta min familj som passar mig.

Nu är det dags att sova! Kram

USA

publicerat i before USA;
Hej! Vad roligt att se att redan så många har kikat in här. Ni är så välkomna!

Jag tänkte berätta lite om USA för er. Jag har endast nämnt att jag skall dit men tänkte gå in på lite detaljer så det är lättare att förstå sammanhanget av det hela. Jag har sedan jag varit liten velat åka som aupair till USA efter gymnasiet. 

För tre veckor sedan bestämde jag mig för att ansöka till en förmedling. Jag kommer att åka med en förmedling som heter cultural care aupair vilket jag anser är ett bra val. Jag har gjort klart min ansökan, varit på intervju i Stockholm vid dem och kom upp på deras hemsida förra veckan då jag är godkänd här i Sverige och i USA. Så nu är det väntan på en familj som är här för min del. När jag funnit min familj så skall en hel del papper ordnas och en avgift skall betalas in (inget är bindande förrän jag funnit min familj).

Så detta är min plan. Att komma iväg i höst som aupair till USA. Jag hoppas verkligen jag finner en familj snart som jag kan känna är rätt för mig så man kan börja planera vidare inför avresan.

Så detta är läget just nu gällande USA! :)