hallon/banan smoothie

publicerat i food;
När man åker som aupair har man ett stort ansvar gällande barns kost, då man i flesta fall har ansvar för frukost/lunch/mellanmål/middag. Så jag och mamma har börjat göra en receptbok till mig med de godaste maträtterna. Men jag har även viljat pröva på olika mellanmål. Så idag testade jag på ett alternativ.
Jag gjorde en smoothie. Det är enkelt, mättande och jättegott.

Recept:
1 banan
1 passionfrukot
1 dl frysta hallon
1 dl vanilj yoghurt
½ dl mjölk
Mixa och toppa sedan med frysta hallon!

letter

publicerat i before USA;
 
min egen bild

Jag pratade med cultural care häromdagen angående detta med matchning med familj, att det står still för mig. Jag har själv känt att jag vill kunna påverka på något sätt och jag frågade om det fanns något jag kunde göra. De berättade att man kan skriva ett brev till värdbarn och eventuellt göra ett spel. Det skickade några tips på hur ma
 
n kan göra. Igår satt jag och mamma i sommarstugan och skrev/tecknade/målade i nästan tre timmar. Jag skrev ett brev till värdbarnen och kom på ett eget spel som jag kallar "find mr snowman's house" som är simpelt men ändå roligt. Jag blev väldigt nöjd med det jag åstadkom! Så idag har jag skickat in det till cultural care och de kommer publicera det på min sida. Känns bra att ha kunnat göra något mer!

Cultural care ringde mig även idag för att kolla lite hur det går för mig, hur det känns med mera. Det kändes väldigt fint av dem att ringa och kolla med sina framtida aupairer. Så vi pratade om att själva matchningen står still, men hon sa som de berättat förut: det kommer, det tar bara lite tid! Men det värmde att dem ringde.

Så där står jag nu: har gjort allt jag kunnat så nu är det bara att vänta lite till!

 

s u n d a y

publicerat i life in sweden;
not a sunday without a cup of tea.

Hej allihopa! Ser att ni är blir fler och fler som följer mig nu. Det är jätte härligt att se att ni vill göra det! 
Idag är det söndag och denna dag har snart passerat. Jag har mestadels bara sett på desperate housewifes och druckit thé, men att ta dagar emellanåt där man gör ingenting är ibland bra för själen. 

Igår hade jag en jättebra dag med faster och kusiner då vi var på kneippbyn som är ett litet äventyrsland för barn. Jag njöt verkligen av att bara få umgås med dem. Och att avsluta den dagen med att se en bra serie och äta gott tillsammans med dem gjorde den bara bättre.

När jag tänker efter så har jag nog inte berättat angående jobbet på onkologen. Jag har jobbat denna vecka som varit, men då sjukskrivningen av den personen jag skulle jobba för har blivit uppskjuten så har jag inget jobb denna vecka som kommer. Men troligen kliver jag på det vikariatet den första september, så blir ungefär en vecka ledigt om inget extra-jobb dyker upp. Jag är iallafall glad över att jag har den möjligheten att få det vikariatet. Jag som trivs så himla bra där!

Imorgon skall jag luncha med vänner och säga hejdå till en vän som åker utomlands på obestämd tid. Sedan skall jag iväg med mamma och sova i sommarstugan, bara vi två. Det blir en bra dag! Hoppas allt är bra med er nu när det hunnit blivit höst. Kram!